Magnus i Vester Hjerk

Magnus i Vester Hjerk er fotografier af Magnus Sørensen, f. 1923 og hans sted i Salling.

Billederne har blandt andet været vist som separatudstilling på Skive Kunstmuseum.

I forbindelse med udstillingen blev der udgivet et katalog med tekst af Hans Otto Jørgensen.

Magnus i Vester Hjerk Fotografier af Preben Stentoft

Magnus

Magnus bor på et husmandssted for enden af en grusvej i Salling. Magnus og Preben er blevet venner. Preben kommer på besøg, Magnus skal ud og give køerne, Magnus og Preben får en øl, posten stikker hovedet indenfor, Magnus fodrer kattene ved bryggersdøren, Preben ser billeder af Karla, fra dengang hun var ung og smuk, Magnus ror ud i Noret for at se, om der er ål i bildækkene, Preben henter den varme mad oppe ved Lysenvej, Magnus taler i telefon med datteren, Magnus samler et par håndfulde af de gode august-æbler, naboen kigger forbi på sin traktor, der er kaffe på kanden, chokoladen bliver budt rundt, så skal hønsene have, de sætter sig til rette oppe på bjælkerne i laden. Preben fotograferer Magnus.

En dag i Danmark

Sådan er det hver eneste gang, og det er nyt hver eneste gang, og der har været mange gange, siden det hele begyndte d. 18. august 2005 i forbindelse med projektet En dag i Danmark.
Magnus blev dengang udstillet på Fotografisk Center sammen med en masse andre billeder fra samme dag og kom med i bogen til udstillingen, og derefter er det blevet til mange besøg og snakke og billeder. Magnus synes, det er i orden, at billederne af ham skal udstilles en dag.

Preben

Preben Stentoft er fotograf, født og opvokset i Salling, bosat i Hjortshøj uden for Århus.

Tekst af Hans Otto Jørgensen

Preben har løbende sendt billeder af Magnus til forfatteren Hans Otto Jørgensen, født og opvokset i Salling. Hans Otto har sendt modtekst til Preben. Bogen hedder “ Rundt om”.

Magnus-5
Magnus-13
magnus-i-vesterhjerk-10
magnus-i-vesterhjerk-12
magnus-i-vesterhjerk-11
Magnus-1
Magnus-9
Magnus-15
magnus-i-vesterhjerk-13
Magnus-2
Magnus-3
Preben-Stentoft.11