Mennesker på Sydhavnen

Mennesker på Sydhavnen, Udstilling i det fri og fotografier bragt i Stiften

Alle portrætterne i serien er fotograferet af Preben Stentoft, der naturligvis også har atelier i Sydhavnen.

Engang var der stort slagteri og kvægtorv, kulhavn, kalkværk, saltsyderi og gasværk. Sydhavnen i Aarhus har været et stort industriområde med få, store aktører.

Der sker stadig en masse bag den facade, der vender ud mod Jægergårdsgade og Strandvejen i Aarhus. De rå bygninger og omgivelser er blevet et område for udvikling, hvor gode ideer bliver prøvet af, og hvor aktørerne påvirker og inspirerer hinanden i udviklende fællesskaber. Den særprægede frokostrestaurant Kohalen er stadig en kulørt del af det.

Det ser lidt klondykeagtigt ud. Men der er mening med galskaben, og der er et fællesskab, en forening, som arbejder på at bevare området og udvikle det. Den vil skabe muligheder, der stemmer med de behov, de stadigt flere iværksættere og kreative producerende har.

Uden at nævne alle kategorier, kan vi fortælle, at på Sydhavnen er mange genrer repræsenteret, for eksempel arkitektur, design, projektbureau, lyd af mange slags, slagteri, emballage, tv, film, kunstnere, cykelskabere, komponister, restaurant, snedkeri og fællesskab for psykisk sårbare.

 

 

Sydhavn-26
Sydhavn-11
Sydhavn-23
Sydhavn-36
Sydhavn
Sydhavn-35
Sydhavn-34
Sydhavn-30
Sydhavn-27
Sydhavn-24
Sydhavn-19
Sydhavn-18
Sydhavn-16
Sydhavn-15
Sydhavn-10
Sydhavn-9
Sydhavn-8
Sydhavn-7
Sydhavn-6
Sydhavn-4
Sydhavn-2
Sydhavn-1
Sydhavn-37